Tanulók, egyetemisták

Életpálya szakaszok pénzügyi tervezői szemmel

Tanulók, Egyetemisták.

Ebben az életszakaszban nő az önállóság és megkezdődik a szülőktől való elszakadás. A tanulók gyakran más városban folytatják tanulmányaikat, kollégiumba költöznek vagy lakást bérelnek. Emellett sportolnak, keresik a különböző szórakozási lehetőségeket, szívesen utaznak és belevetik magukat a párkapcsolatok sűrűjébe. A szabadság mindent elsöprő érzése mellett felmerül a kérdés: miből finanszírozzam mindezt?

Diákmunka: A fiatalok jellemzően életvitelük finanszírozására szánják az így szerzett jövedelmet, megélhetésre költik, szórakozásra vagy albérletre. A felsőoktatási költségek fedezésére az így szerzett összeg kevés!

Diákhitel: Ez is egy lehetséges megoldás, ekkor azonban készüljünk fel arra, hogy hosszú távra adósodunk el, több évtizedre, viszonylag magas kamatterhek mellett.

Az életpálya szakaszra jellemző pénzügyi kérdések

Reméljük, egyre többen adják azt a választ, hogy itt az idő hozzányúlni a külön erre a célra félretett megtakarításhoz, melyet egy alapos pénzügyi terv elkészítése után képeztek. Belegondolt már abba, ha a születéstől számítva egy szülő stratégikusan építi ezt az alapot, akkor a gyermek 18 éves korára megerőltetés nélkül fel tudja építeni a szükséges tőkét! Nézze meg a kifejezetten erre a célra összeállított LIFESTART életkezdési stratégiát!

Már ebben az életszakaszban is fontos pénzügyi döntéseket kell meghoznunk, s a megélhetési források előteremtésén kívül is vannak még feladataink.

Mik a legfontosabb pénzügyi tervezési feladatok?

  • Megélhetési és lakhatási költségek finanszírozása
  • Képzési költségek finanszírozása
  • Diákhitel (?)
  • Folyószámla, pénzkezelés
  • Ifjúsági bankbetét, megtakarítási számla
  • Egészségbiztosítás, élet- és balesetbiztosítás

A Pénz-Navigátor elkészítette Magyarország egyik legkomplexebb személyes pénzügyi elemző felületét.
Kalkuláljon, hogy mik az Ön számai, s így látni fogja, hogy hogyan építse fel saját pénzügyi rendszerét Önnek optimálisan!

Ebben az életpálya szakaszban javasolt befektetési lehetőségek

Hozza ki a legtöbbet pénzügyeiből!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek az “Innovatív pénzügyi gondolkodásmód” c. tanulmányunkat, illetve a 10+1 részes “Holisztikus pénzügyi portfólió” c. sorozatot.

Adja meg nevét (kötelező)

Adja meg e-mail címét (kötelező)

Adja meg telefonszámát (kötelező)

Adja meg települését (kötelező)

Ide írhatja kérdését, üzenetét.

Feliratkozom a hírlevélre.

Az "Adatvédelmi nyilatkozat" tartalmát elolvastam és az abban foglaltakat elfogadom.
Elfogadáshoz pipálja be a chekboxot.

Tudnia kell, hogy a honlapon és a hírleveleinkben megjelenő információk, tájékoztatók nem minősülnek üzleti ajánlatnak, befektetési tanácsnak vagy ajánlásnak. A leírások edukációs céllal készültek. A feltüntetett múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőre nézve. Ha ilyen adatokat lát, azok a saját befektetéseinkből származnak, amivel nagyon elégedettek vagyunk, ezért szívesen megosztjuk Önnel is. A befektetési ügyletek kockázattal rendelkeznek, esetükben nincs sem tőke-, sem hozamgarancia. Befektetési stratégia választását követően tájékozódjon alaposan az adott ügyletben kiválasztott pénzügyi konstrukciók hivatalos közvetítőjétől a szerződés(ek) paramétereiről. Pénzügyi közvetítés és szerződéskötés csak így történhet, mi ezt a helyzetet szeretnénk megfelelően előkészíteni, s stratégiáinkkal edukálni Önt. De a stratégiák ismerete csak kiegészítheti, s nem helyettesítheti a folyamat végén kiválasztott konstrukció szerződéses feltételeit. Tájékozódjon körültekintően!