STARLIGHT értékpapírszámla

Mi az az értékpapírszámla és mire használható?

A személyes pénzügyi tervezésben sokféle pénzügyi termék kaphat helyet, de van egy, amelyik szinte megkerülhetetlen. Ez pedig az értékpapírszámla, amely a pénzügyi életpálya-tervezés képzeletbeli egyenesén középen helyezkedik el, a rövid távú anyagi (vész)tartalék és a hosszú távú (pl. nyugdíjcélú) tőkeépítés megoldásai között.

Az értékpapírszámla olyan, mint egy bankszámla, csak készpénz helyett értékpapírokat tartanak rajta nyilván, ráadásul teljesen likvid, így bármikor hozzáférhet a betett pénzéhez. Értékpapírszámlán keresztül befektetési alapokba, részvényekbe, kötvényekbe vagy devizapiaci megoldásokba fektetheti pénzét. Gyakorlatilag egy saját portfóliót állíthat össze az értékpapírszámlán, így a banki kamatoknál magasabb hozamot érhet el. Több pénzintézet kínálatában is szerepel az értékpapírszámla, de a különböző pénzintézetek ajánlatai sok lényeges pontban eltérnek egymástól. Eltérés lehet az értékpapírszámlák költségei között is, de az igazán nagy különbségeket nem itt kell keresni. Sokkal inkább a szolgáltatás minősége, az elérhető értékpapírok sokszínűsége a meghatározó. Sok pénzintézet csak a saját befektetési alapjait teszi elérhetővé az értékpapírszámlán keresztül. Így egyszerűvé teszi a választást, de erősen korlátozza az elérhető értékpapírok számát. Egy jó értékpapírszámla legfőbb ismérve éppen az, hogy gyakorlatilag „bármibe” befektetheti pénzét és egy személyre szabott portfóliót állíthat össze.

Pontosan ilyen a STARLIGHT aktívan menedzselt értékpapírszámla.

goldmansachs-01
otp-01
jpmorgan-01
logo-Hold
morgan-stanley-logo
logo-Equilor
logo-franklin-templeton
logo-SPB
Erste_Bank-logo
logo-Fidelity

Forrásbővítés, azaz az adózási előnyök kihasználása az értékpapírszámlán

A STARLIGHT aktívan menedzselt értékpapírszámlához választható a TBSZ (Tartós Befektetési Számla) vagy a NYESZ (Nyugdíj Előtakarékossági Számla) keretrendszere is, így elérhető a kamatadómentesség vagy akár adókedvezmények, adójóváírások is. A forrásbővítés során tehát elengedhetetlen, hogy tervezze meg szakembereink segítségével pénzügyi életpályáját, s használja ki azokat a kedvezményeket az értékpapírszámlán is, amelyek mindenkinek járnak.

A TBSZ jogviszony azt jelenti, hogy ha Ön a tőke elhelyezését követően legalább 3 évig nem vesz ki az értékpapírszámláról pénzt, akkor kevesebb, ha legalább 5 évig, akkor pedig egyáltalán nem terheli kamatadó az értékpapír-befektetését, vagyis ezzel adót takaríthat meg! Természetesen időközben vehet ki az értékpapírszámláról pénzt, ha mégis szeretne, vagyis ezzel nem “betonozza be” megtakarításait, az értékpapírszámla ugyanúgy likvid marad, de akkor normál értékpapírszámlaként a nyereség után adót vonnak le.

A NYESZ jogviszonyt akkor érdemes választania, ha nyugdíjcélra szeretné használni értékpapírszámláját. Ekkor az éves megtakarítás 20%-a, maximum 100.000 Ft SZJA jóváírást kaphat. Ezt évi 500.000 Ft-os tőkeképzési összeggel tudja maximalizálni. Többféle nyugdíjcélú megtakarítási forma, s többféle jóváírás létezik, melyekben kollégáink naprakészen szívesen adnak eligazítást Önnek!

Így többféle jogviszonyt választhat az értékpapírszámláján, sőt ezeket akár ötvözheti is, s így optimalizálhatja azok előnyeit! Ehhez kérje szakembereink segítségét!

Portfólió átvizsgálás - portfólió építés -
- portfólió menedzselés értékpapírszámlán

Meglévő portfólió átvizsgálása során szakemberünk áttekinti a régi megtakarítási szerződéseit, s átbeszéli Önnel, hogy mit miért választott, minek mi a célja, mivel elégedett, s mivel nem. Ezt követően – ha kell egyéb szakemberek bevonásával – elkészít egy javaslatot, amely megmutatja, hogy véleményünk szerint hogyan lehet optimalizálni a meglévő portfóliót. Ennek során cél a költségek csökkentése vagy az eredmények javítása vagy mindkettő! Ez nemcsak értékpapírszámlára, hanem egyéb befektetésekre is vonatkozik.

A portfólió építés egyrészt a tőkefelépítésre vonatkozik, ha még nem áll rendelkezésére a célul kitűzött nagyságrendű befektetés. Tőke = Idő x Pénz. Egy nagyobb tőke kisebb összegekből is felépíthető, ha van rá elegendő ideje. Másrészt pedig a hatékony portfólió kialakítására vonatkozik, amire akkor van szükség, ha szakmailag nincs jól összeállítva az értékpapírszámlája vagy egyéb befektetése. Az eltérő eszközosztályú elemek optimális arányának meghatározásakor célszerű az un. fedezeti stratégiát is alkalmazni, mely szerint a különböző elemek hozamai olyan mintákat követnek, hogy az egyik árfolyamesése idején a másik éppen nyereséget érhet el. A Nobel-díjas Harry Markowitz mutatta ki matematikai eszközökkel, hogy hogyan lehet a legnagyobb hozamot a – hozzá tartozó – legkisebb kockázat mellett elérni (Markowitz-görbe).

A portfólió menedzselés a dinamikusan változó világban elengedhetetlen. Mi az aktívan menedzselt értékpapírszámlában, mint megoldásban hiszünk, melynek köszönhetően privát bankárok folyamatosan menedzselik értékpapírjait, figyelik az aktuális tőzsdei folyamatokat, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki megtakarításából és értékpapírszámlájából!

Aktív vagy passzív értékpapír-befektetést válasszak?

A passzív befektetési forma azt jelenti az értékpapírszámlán, hogy kiválasztunk egy piacot, aminek a növekedésében hiszünk, mint például a magyar részvénypiac, s abba utána arányosan bele vásároljuk magunkat, pl. megveszünk egy BUX index mozgását követő un. indexkövető részvényalapot. Ekkor “együtt sírunk, együtt nevetünk” a kiválasztott értékpapírpiaccal.

Aktív befektetés esetén megbízunk a pénzügyi szakemberek tudásában, megérzéseiben, elemzéseiben az értékpapírpiacon, s azt várjuk el, hogy ők adjanak “fülest” azokról az egyedi eszközökről és értékpapírokról, amelyek valamilyen egyedi paraméter alapján ígéretesebbek, mint a piaci átlag. Ezeket utána pedig adják-vegyék az értékpapírszámlán, s ezzel magasabb nyereséget célozzanak meg. Például egy aktív magyar részvénybefektetés esetén nem az átlagpiacot vesszük meg az értékpapírszámlán, hanem a legígéretesebbnek tűnő egy-két papírt, amelyekben a növekedés után realizáljuk a profitot, s újabb célpontokat keresünk. Figyelem, ilyen értékpapírpiaci szolgáltatást csak az arra külön engedéllyel rendelkező pénzintézetek szakembereitől kaphat!

apple
facebook
google
tesla
amd-w
att-w
cisco-w
daimler-w
footlocker-w
intel-w

Vételi árfolyam: 65,06 $ (2023.05.04.)

Eladási árfolyam: 76,10 $ (2023.06.16.)

Futamidő: 6 hét

Hozam: 16,97%

Vételi árfolyam: 13,45 $ (2023.06.18.)

Eladási árfolyam: 14,89 $ (2023.06.26.)

Futamidő: 1 hét

Hozam: 10,71%

Vételi árfolyam: 95,96 $ (2023.09.26.)

Eladási árfolyam: 107,24 $ (2023.10.06.)

Futamidő: 2 hét

Hozam: 11,75%

Vételi árfolyam: 165,79 $ (2023.05.04.)

Eladási árfolyam: 193,97 $ (2023.06.30.)

Futamidő: 7 hét

Hozam: 17,00%

Vételi árfolyam: 37,24 $ (2023.01.19.)

Eladási árfolyam: 46,54 $ (2023.02.02.)

Futamidő: 2 hét

Hozam: 24,97%

Vételi árfolyam: 27,40 $ (2023.05.25.)

Eladási árfolyam: 36,37 $ (2023.06.16.)

Futamidő: 3 hét

Hozam: 32,74%

STARLIGHT aktívan menedzselt értékpapírszámla

A STARLIGHT aktívan menedzselt értékpapírszámla tehát egy exkluzív megoldás, melyben szakembereink mindig személyre szólóan építik fel a stratégiát Önnek.

Jellemzők:

  • Az értékpapírszámla teljesen likvid, hozzáférhető, bármikor bármennyit kivehet vagy hozzátehet.

  • A forrásbővítés során megvizsgáljuk és maximalizáljuk az igénybe vehető adójóváírások és kedvezmények lehetőségeit, s akár többféle keretrendszerű számlatípust optimalizálunk Önnek!

  • Az értékpapírszámlában többféle devizanemben is gondolkodhat, vagyis egymás mellett lehet akár HUF, EUR vagy USD számlája is!

  • Az értékpapírstratégia menedzselését független pénzintézetre bízzuk, ahol biztos lehet benne, hogy nem saját termékeket akarnak folyton értékesíteni, hanem valódi tanácsadást kap!

  • Az értékpapírszámla menedzselését arra jogosult, engedéllyel és pénzügyi szaktudással, illetve piaci tapasztalattal rendelkező privát bankár szakemberek végzik, akiket előzetesen exkluzívan választottunk ki.

  • Az értékpapír-portfólió összeállításánál figyelembe vesszük a személyes elvárásait, céljait, kockázati beállítottságát és az anyagi lehetőségeit.

  • Az értékpapírszámlán indított pénzügyi stratégia felépítését nyomon követjük, időközönkénti konzultációkkal átbeszéljük Önnel, hogy szükséges-e módosítani valamin.

Válassza ki személyes STARLIGHT aktívan menedzselt értékpapírszámláját!

Jelentkezzen most, kérjen egy Önre szóló személyes tervet és nyissa meg személyes STARLIGHT aktívan menedzselt értékpapírszámláját még ma!

A Pénz-Navigátor elkészítette Magyarország egyik legkomplexebb személyes pénzügyi elemző felületét. Kalkuláljon, hogy mik az Ön számai, s így látni fogja, hogy hogyan építse fel saját pénzügyi rendszerét Önnek optimálisan!

Kattintson és töltse ki a negyedik elemzőlapot, a “Portfólió”-t!

Hozza ki a legtöbbet pénzügyeiből!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek az “Innovatív pénzügyi gondolkodásmód” c. tanulmányunkat, illetve a 10+1 részes “Holisztikus pénzügyi portfólió” c. sorozatot.

Adja meg nevét (kötelező)

Adja meg e-mail címét (kötelező)

Adja meg telefonszámát (kötelező)

Adja meg települését (kötelező)

Ide írhatja kérdését, üzenetét.

Feliratkozom a hírlevélre.

Az "Adatvédelmi nyilatkozat" tartalmát elolvastam és az abban foglaltakat elfogadom.
Elfogadáshoz pipálja be a chekboxot.

Tudnia kell, hogy a honlapon és a hírleveleinkben megjelenő információk, tájékoztatók nem minősülnek üzleti ajánlatnak, befektetési tanácsnak vagy ajánlásnak. A leírások edukációs céllal készültek. A feltüntetett múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőre nézve. Ha ilyen adatokat lát, azok a saját befektetéseinkből származnak, amivel nagyon elégedettek vagyunk, ezért szívesen megosztjuk Önnel is. A befektetési ügyletek kockázattal rendelkeznek, esetükben nincs sem tőke-, sem hozamgarancia. Befektetési stratégia választását követően tájékozódjon alaposan az adott ügyletben kiválasztott pénzügyi konstrukciók hivatalos közvetítőjétől a szerződés(ek) paramétereiről. Pénzügyi közvetítés és szerződéskötés csak így történhet, mi ezt a helyzetet szeretnénk megfelelően előkészíteni, s stratégiáinkkal edukálni Önt. De a stratégiák ismerete csak kiegészítheti, s nem helyettesítheti a folyamat végén kiválasztott konstrukció szerződéses feltételeit. Tájékozódjon körültekintően!