Pályakezdők, szinglik, egyedülállók

Életpálya szakaszok pénzügyi tervezői szemmel

Pályakezdők, szinglik, egyedülállók

Ebbe az életszakaszban elsősorban azok a huszonöt és harmincnégy év közötti fiatalok tartoznak, akik már piacképesek a munkaerőpiacon, önálló jövedelemmel rendelkeznek, de még nem rendelkeznek önálló háztartással.

Mi jellemzi leginkább ezt az életszakaszt? Az aktivitás! A fiatal egyaránt aktív munkájában és szabadidejében. A diploma megszerzése után természetesen ég bennük a vágy, hogy mihamarabb kipróbálják magukat a szakmájukban, tapasztalatokat szerezzenek, hozzákezdjenek karrierjük építéséhez. Emellett természetes, hogy szabadidejükben szeretnék még egy darabig kötöttségek nélkül élvezni az életet, valamint tapasztalatokat szerezni a párkapcsolatok terén is. Mindezek azt jelentik, hogy önálló keresettel rendelkeznek, így fontos a pénzügyi tervezés, s elkezdték építeni egzisztenciájukat. Akiknek a szülei megfelelő pénzügyi tervvel rendelkeztek, ők könnyebben tudtak elindulni a pályájukon, hiszen egy megfelelő tőkealappal vagy egy saját lakással indulhattak ennek köszönhetően. Ha szülőként olvassa ezeket a sorokat, akkor nézze meg a kifejezetten erre a célra összeállított LIFESTART életkezdési stratégiát!

Az életpálya szakaszra jellemző pénzügyi kérdések

Ebben a szakaszban sokféle helyzettel találkozhatunk: önállósulás, munkavállalás és karrier, társkeresés, lakásbérlés vagy -vásárlás, utazás, sport, továbbképzés - átképzés.
Pályakezdőként / egyedülállóként fontos pénzügyi döntéseket kell meghoznunk, s a megélhetési források előteremtésén kívül is van még tennivaló bőven.

Mik a legfontosabb pénzügyi tervezési feladatok?

  • Hitelkártya helyes használata, pénzkezelés
  • Lakáshitel, vásárlási hitelek, törlesztések
  • Tartós átutalási megbízások folyószámláról
  • Kedvezményes vagyonbiztosítási start-csomagok
  • • Élet- és balesetbiztosítás, egészségbiztosítás
  • Megtakarítási számla, értékpapírszámla
  • Nyugdíj-előgondoskodás megkezdése

A Pénz-Navigátor elkészítette Magyarország egyik legkomplexebb személyes pénzügyi elemző felületét.
Kalkuláljon, hogy mik az Ön számai, s így látni fogja, hogy hogyan építse fel saját pénzügyi rendszerét Önnek optimálisan!

Ebben az életpálya szakaszban javasolt befektetési lehetőségek

Hozza ki a legtöbbet pénzügyeiből!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek az “Innovatív pénzügyi gondolkodásmód” c. tanulmányunkat, illetve a 10+1 részes “Holisztikus pénzügyi portfólió” c. sorozatot.

Adja meg nevét (kötelező)

Adja meg e-mail címét (kötelező)

Adja meg telefonszámát (kötelező)

Adja meg települését (kötelező)

Ide írhatja kérdését, üzenetét.

Feliratkozom a hírlevélre.

Az "Adatvédelmi nyilatkozat" tartalmát elolvastam és az abban foglaltakat elfogadom.
Elfogadáshoz pipálja be a chekboxot.

Tudnia kell, hogy a honlapon és a hírleveleinkben megjelenő információk, tájékoztatók nem minősülnek üzleti ajánlatnak, befektetési tanácsnak vagy ajánlásnak. A leírások edukációs céllal készültek. A feltüntetett múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőre nézve. Ha ilyen adatokat lát, azok a saját befektetéseinkből származnak, amivel nagyon elégedettek vagyunk, ezért szívesen megosztjuk Önnel is. A befektetési ügyletek kockázattal rendelkeznek, esetükben nincs sem tőke-, sem hozamgarancia. Befektetési stratégia választását követően tájékozódjon alaposan az adott ügyletben kiválasztott pénzügyi konstrukciók hivatalos közvetítőjétől a szerződés(ek) paramétereiről. Pénzügyi közvetítés és szerződéskötés csak így történhet, mi ezt a helyzetet szeretnénk megfelelően előkészíteni, s stratégiáinkkal edukálni Önt. De a stratégiák ismerete csak kiegészítheti, s nem helyettesítheti a folyamat végén kiválasztott konstrukció szerződéses feltételeit. Tájékozódjon körültekintően!