AURUM aranybefektetési stratégia

Arany, mint értékálló befektetés

Értékállóság, minőség, állandóság – csupán pár tulajdonság, ami összekapcsolódott az arany fogalmával a történelem során. Az arany és egyéb nyersanyagok ára – azok korlátozott volta miatt – hosszú távon fokozatosan növekedhet, így hosszú távú befektetésnek is kiválóak. Általában a részvénypiacok mozgásától függetlenek, így megfelelő diverzifikációt valósíthatunk meg alkalmazásukkal. Ezért helye van a befektetési aranynak egy kiegyensúlyozott portfólióban. Az arany unciánkénti árfolyama látványosan fejlődött az elmúlt évtizedekben. Az elmúlt 20 évben az arany ára megnégyszereződött!

A tiszta, 24 karátos, úgynevezett „négy kilences” aranyból készített aranytömb jelenti a megkérdőjelezhetetlen minőséget. Finomságuk ezrelékben fejezhető ki, vagyis 999.9 ezrelék. Ez az un. “London Good Delivery” minőség, azaz “a befektetési arany”. Ezt un. arany finomítók állítják elő, akik közül a leghíresebbek a svájci Argor Hareous és a Münze Österreich, azaz az osztrák pénzverde. Ha valaki a világon hitelesített módon ilyen arannyal rendelkezik, az bárhol, bármikor, mindenféle nehézségek nélkül értékesítheti azt.

Aranyba fektetni sokféleképpen lehet, ezért nagyon fontos, hogy jó szakemberekkel minden apró részletre odafigyeljen! Ezért állítottuk össze az AURUM aranybefektetési stratégiát.

Mitől megbízható a befektetési arany?

 • Kultúránk szerves része az arany, mely minden történelmi időszakban jelentős szereppel bírt, válságos és nyugodt időszakokban egyaránt. Így vált az állandóság jelképévé.
 • Értékmérő funkciója révén évszázadokig volt a pénzrendszerek alapja, a kibocsátott pénz mögötti arany jelentette annak fedezetét.
 • Ha csak az elmúlt évtizedeket vesszük górcső alá, kimutatható, hogy a jegybankok által kibocsátott pénz mennyisége folyamatosan nőtt, tartós inflációt és nagymértékű vásárlóerő csökkenést okozva, ezzel szemben az arany kínálata nem nőtt jelentősen, megőrizve annak értékét. Ez az értékállóság biztos védelmet nyújt az infláció ellen.
 • Az aranyat a világ minden részén elismerik, országtól, politikai-gazdasági berendezkedéstől, valutától függetlenül!
 • Főleg válságos időkben az arany szerepe és ebből következően árfolyama felértékelődik, s így a mindenkori stabilitás jelképe!
 • A befektetési arany készpénzre váltható bárhol és bármikor! Arannyal a nap 24 órájában kereskednek a világ börzéin, így az adásvétel lehetősége világpiaci árakon biztosított.

Ezen szempontok miatt egy stabilitásra vágyó befektető megfelelően diverzifikált portfóliójában helye kell, hogy legyen a befektetési aranynak. Ezért állítottuk össze az AURUM aranybefektetési stratégiát.

“Arany-tartalék”, az aranybefektetés a stabilitás szimbóluma

A társadalom bizalmát is növeli, ha tudja, hogy országának kormánya aranyat tart. Egyedi tulajdonságainak köszönhetően stratégiai szerepe egy diverzifikált portfólió részeként érvényesül igazán. Az arany és pl. a részvények hozama között nincs pozitív korreláció, vagyis befektetési formaként sokszor azért is népszerű az arany, mert árfolyama a legtöbbször ellentétesen mozog a részvénypiacokkal, s menekülési eszközként is kiválóan helyt áll. Sokszor az arany a menekülőút a befektetőknek, így amikor a részvények lejtmenetben vannak, az arany piaca megélénkül. Amíg a pénzügyi eszközök hozamai függnek a GDP-től, az inflációtól, a kamatlábaktól, addig az aranyé nem. Háborús vagy válságos időszakokban nagyon jó formája a befektetéseknek, ill. jó diverzifikációs eszköz. Ezen kívül negatív korreláció figyelhető meg az arany és az amerikai dollár értéke között: látványosan ellentétes mozgásúak. Aki dollárban vagy azon keresztül más devizanemben fektet be, annak a dollár gyengesége meghatározó piaci tényező, ezért ilyenkor érdemes aranyra váltani.
Ezek miatt érdemes egy un. “Arany-tartalékban” gondolkodni, vagyis egy értékálló biztonsági tartalékban, amely egy akár más elemekből felépített portfólió nyereségét stabilizálja, s hosszú távon felel az értékmegőrzésért és az értékgyarapításért. Erre a befektetési arany kiválóan alkalmas, kellő szakértelemmel az értékállóság garantált, s nemcsak felveszi a versenyt a pénzügyi piac hozamaival, hanem sokszor felül is múlja azokat, közepes és hosszabb távon így átlag feletti hozamot hozhat.

Egy díjmentes szakértői konzultációval megvizsgálhatja, hogy az Ön céljainak és anyagi lehetőségeinek melyik AURUM aranybefektetési stratégia felel meg a legjobban!

Az AURUM aranybefektetési stratégia előnyei

 • Szakértelem nélkül tud részesedni az aranypiac eredményeiből!
 • Véleményünk szerint csakis a fizikai arany megvásárlása jelentheti a valódi “Arany-tartalékot”! A befektetési arany 100%-ban az Ön tulajdonába kerül!
 • Kizárólag a legnagyobb és leghíresebb finomítóktól vásárolt, legmagasabb minőségű, 999.9 ezrelék finomságú, un. “London Good Delivery” minőségű befektetési arany kerül Önhöz.
 • Igény szerint kérheti a befektetési arany szakszerű és biztonságos tárolását is, de ha úgy szeretné, akkor ezt kiszállítják Önhöz.
 • Szakértőink az előzetes igényfelmérés (az Ön célja, elvárásai és anyagi lehetőségei) és a piaci trendek alapján javasolnak aranybefektetési stratégiát.
 • Befektetése likvid, hiszen befektetési arany készpénzre váltható bárhol és bármikor!
 • Az AURUM STEP-BY-STEP aranybefektetési stratégiával kisebb összegekből építheti fel “Aranytartalékát”, melynek során folyamatos megtakarításait fizikai aranyra válthatja.
 • Az AURUM ALL-IN-ONE aranybefektetési stratégiával egyszerre nagyobb összeget válthat fizikai aranyra, így akár egyben meg tud vásárolni egy aranyrudat vagy tömböt.
 • Aranybefektetésben közép vagy hosszú távon érdemes gondolkodnia. Szakértőink szakmai segítséget tudnak nyújtani a teljes portfóliója optimalizálásához, s a megfelelő arany-befektetési stratégia kiválasztásához.

Válassza ki személyes AURUM aranybefektetési stratégiáját!

Jelentkezzen most, kérjen egy Önre szóló személyes tervet és indítsa el személyes AURUM aranybefektetési stratégiáját még ma!

A Pénz-Navigátor elkészítette Magyarország egyik legkomplexebb személyes pénzügyi elemző felületét. Kalkuláljon, hogy mik az Ön számai, s így látni fogja, hogy hogyan építse fel saját pénzügyi rendszerét Önnek optimálisan!

Kattintson és töltse ki a második elemzőlapot, a “Portfólió”-t!

Hozza ki a legtöbbet pénzügyeiből!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek az “Innovatív pénzügyi gondolkodásmód” c. tanulmányunkat, illetve a 10+1 részes “Holisztikus pénzügyi portfólió” c. sorozatot.

Adja meg nevét (kötelező)

Adja meg e-mail címét (kötelező)

Adja meg telefonszámát (kötelező)

Adja meg települését (kötelező)

Ide írhatja kérdését, üzenetét.

Feliratkozom a hírlevélre.

Az "Adatvédelmi nyilatkozat" tartalmát elolvastam és az abban foglaltakat elfogadom.
Elfogadáshoz pipálja be a chekboxot.

Tudnia kell, hogy a honlapon és a hírleveleinkben megjelenő információk, tájékoztatók nem minősülnek üzleti ajánlatnak, befektetési tanácsnak vagy ajánlásnak. A leírások edukációs céllal készültek. A feltüntetett múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőre nézve. Ha ilyen adatokat lát, azok a saját befektetéseinkből származnak, amivel nagyon elégedettek vagyunk, ezért szívesen megosztjuk Önnel is. A befektetési ügyletek kockázattal rendelkeznek, esetükben nincs sem tőke-, sem hozamgarancia. Befektetési stratégia választását követően tájékozódjon alaposan az adott ügyletben kiválasztott pénzügyi konstrukciók hivatalos közvetítőjétől a szerződés(ek) paramétereiről. Pénzügyi közvetítés és szerződéskötés csak így történhet, mi ezt a helyzetet szeretnénk megfelelően előkészíteni, s stratégiáinkkal edukálni Önt. De a stratégiák ismerete csak kiegészítheti, s nem helyettesítheti a folyamat végén kiválasztott konstrukció szerződéses feltételeit. Tájékozódjon körültekintően!