Fiatal párok

Életpálya szakaszok pénzügyi tervezői szemmel

Fiatal párok

Az utóbbi néhány évtizedben a fiatal párok életmódja egész Európában megváltozott. Míg pár évtizeddel korábban az évekig tartó udvarlást szinte automatikusan követte a házasság, majd a gyerekek, mára ez a folyamat átalakult. A gyermekvállalás kitolódott, a fiatal pároknak új kihívásokkal kell szembe nézniük. (Ez a tendencia hazánkban is érzékelhető, a becslések szerint ma Magyarországon körülbelül 250 - 300 ezerre tehető azon 25-35 év közötti fiatal párok száma, akiknek még nem született gyermeke.) Na de mik ezek az új kihívások, mire kell felkészülnie egy fiatal párnak?

Mi jellemzi leginkább ezt az életszakaszt? Talán nem is gondolnánk, de ebben az életszakaszban hozzuk meg életünk egyik legkomolyabb döntését. Ez nem más, mint a lakásvásárlás. Ha mégsem adjuk lakásvásárlásra a fejünk, marad a másik lehetőség, amely szintén egy komoly pénzügyi döntés, az ingatlanbérlés. Emellett ki ne szeretne még utazni, nyaralni, egzisztenciát teremteni, karriert építeni, esetleg saját vállalkozást indítani? Álmok, megvalósítandó tervek, előttünk álló feladatok tehát akadnak szép számmal...

Az életpálya szakaszra jellemző pénzügyi kérdések

A fiatal párok életében eljön az a pillanat, amikor leülnek átbeszélni terveiket, vágyaikat, álmaikat és fontos, hogy ehhez megfelelő pénzügyi tervet készítsenek. Ezt hívjuk élettervezésnek. Az élettervezés egy híd, amely összeköti életünk céljait pénzügyi terveinkkel. Bármilyen konkrétak is céljaink vagy egyediek álmaink, a teljesítésükhöz szükségünk van pénzre, esetleges emberi és anyagi kockázatainkat pedig kezelni kell. Egészség, boldog család, önkiteljesedés, társadalmi szerepvállalás, nyugalom stb… - mindezen célok eléréséhez szükségünk van egy egészséges pénzügyi alapra.
Fiatal párként fontos pénzügyi döntéseket kell meghoznunk, s ezekben meg kell találnunk a konszenzust is a párunkkal!

Mik a legfontosabb pénzügyi tervezési feladatok?

  • Közös bankszámlák, hitelkártyák, a pénzkezelés szabályai
  • Lakáshitel, a hitel felvételének és visszafizetésének megtervezése
  • Gépkocsi és komolyabb műszaki cikkek, beruházások megtervezése és megvalósítása
  • Kockázatkezelés, vagyon- és felelősségbiztosítási megoldások
  • Élet- és balesetbiztosítás, egészségbiztosítás
  • Megtakarítási számla, értékpapírszámla, befektetések
  • Nyugdíj-előgondoskodás

A Pénz-Navigátor elkészítette Magyarország egyik legkomplexebb személyes pénzügyi elemző felületét.
Kalkuláljon, hogy mik az Ön számai, s így látni fogja, hogy hogyan építse fel saját pénzügyi rendszerét Önnek optimálisan!

Ebben az életpálya szakaszban javasolt befektetési lehetőségek

Hozza ki a legtöbbet pénzügyeiből!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek az “Innovatív pénzügyi gondolkodásmód” c. tanulmányunkat, illetve a 10+1 részes “Holisztikus pénzügyi portfólió” c. sorozatot.

Adja meg nevét (kötelező)

Adja meg e-mail címét (kötelező)

Adja meg telefonszámát (kötelező)

Adja meg települését (kötelező)

Ide írhatja kérdését, üzenetét.

Feliratkozom a hírlevélre.

Az "Adatvédelmi nyilatkozat" tartalmát elolvastam és az abban foglaltakat elfogadom.
Elfogadáshoz pipálja be a chekboxot.

Tudnia kell, hogy a honlapon és a hírleveleinkben megjelenő információk, tájékoztatók nem minősülnek üzleti ajánlatnak, befektetési tanácsnak vagy ajánlásnak. A leírások edukációs céllal készültek. A feltüntetett múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőre nézve. Ha ilyen adatokat lát, azok a saját befektetéseinkből származnak, amivel nagyon elégedettek vagyunk, ezért szívesen megosztjuk Önnel is. A befektetési ügyletek kockázattal rendelkeznek, esetükben nincs sem tőke-, sem hozamgarancia. Befektetési stratégia választását követően tájékozódjon alaposan az adott ügyletben kiválasztott pénzügyi konstrukciók hivatalos közvetítőjétől a szerződés(ek) paramétereiről. Pénzügyi közvetítés és szerződéskötés csak így történhet, mi ezt a helyzetet szeretnénk megfelelően előkészíteni, s stratégiáinkkal edukálni Önt. De a stratégiák ismerete csak kiegészítheti, s nem helyettesítheti a folyamat végén kiválasztott konstrukció szerződéses feltételeit. Tájékozódjon körültekintően!