ARTIS műtárgybefektetési stratégia

Műtárgy, mint befektetés

Ahogy a világon mindenütt, úgy hazánkban is egyre többen tekintenek a műtárgyra befektetésként. Sokaknak az eszmei, élvezeti érték másodlagos, inkább olyan befektetési formaként választják a műtárgyakat, amely sokszor ellentétesen mozog a részvénypiacokkal, s olykor menekülési eszközként is helyt áll. 2018-ban a világ legnagyobb aukciós házainak összesített forgalma meghaladta a 12 milliárd dollárt, a globális piac mérete pedig megközelítette a 70 milliárdot. A világ egyik legnagyobb akciósházaként nyilvántartott Sotheby’s kimutatása alapján a műtárgypiac 1950 és 2018 közötti időszakban világviszonylatban évi átlag 8,8%-al nőtt!

A hazai forgalom még ennél is látványosabban fejlődött az elmúlt évtizedekben. Az elmúlt évek árverésein az összleütési ár meghaladta az 5 milliárd forintot, pedig ez az összeg 1992-ben a 200 milliót is alig érte el. Ez több, mint 25-szörös növekedés nagyságrendileg 25 év alatt! Sok külföldi is vásárol magyar aukciókon műtárgyakat, akik a választott tételeket sokszor el sem viszik, tárolást kérnek a galériáktól, mert jellemzően 5-10 éves megtérüléssel számolnak.

Mivel azonban a műtárgy-befektetés során a kiválasztás és a tárolás jelentős kockázatokkal jár, nagyon fontos, hogy jó szakemberekkel minden apró részletre odafigyeljen!
Ezért állítottuk össze az ARTIS műtárgybefektetési stratégiát.

Miért vegyen műtárgyakat befektetési céllal?

A műtárgy, mint tradicionális, értékmegőrző befektetés nagyban hasonlít az ingatlanpiachoz. Ugyanúgy hosszabb távra szól, viszont az ingatlanoktól eltérően már kisebb, pár százezer forintos összeghatártól is kiváló tételek érhetőek el. Itt is igaz az a tanítás, hogy műtárgy-befektetés esetén mindig a vételnél kell profitálni!

A műtárgypiac növekedését mutató Mei Moses World All Art indexe is alátámasztja, hogy a műtárgy, mint befektetés hosszú távon nemcsak felveszi a versenyt a pénzügyi piac hozamaival, hanem sokszor felül is múlja azokat. Így nemcsak önálló befektetésként értelmezhető, hanem egy jól diverzifikált portfólióban is helye van. Kellő szakértelemmel az értékállóság garantált, közepes és hosszabb távon pedig átlag feletti hozamot hozhat.

A műtárgyak kiválasztásánál ügyelni kell azok eredetére, eddigi előéletére, aukciókon való szereplésükre, s a vétel után a tárolásukra, őrzésükre is. Befektetési szempontból meg kell vizsgálni a műtárgyak szerepét a pénzügyi portfólióban, mely sokszor az un. “fedezeti stratégia”, vagyis a részvénypiaci mozgásokkal ellentétes mozgás, a biztonság és értékmegőrzés növelése. A műtárgyak azonnal sosem válthatóak készpénzre, mindig időt kell hagyni az értékesítésükre, hogy a megfelelő pillanatban a megfelelő áron tudja realizálni befektetése hasznát.

A sikeres műtárgybefektetéshez sokszor egy komoly stáb szükséges értékbecslő szakértővel, aukciósház vezetővel, pénzügyi tervező szakemberrel stb. Az ARTIS műtárgybefektetési stratégia mögött komplett szakértői csapat áll az Ön rendelkezésére.

Milyen műtárgyakat válasszon?

A műtárgybefektetés mindenképpen egy olyan terület, amely szakértőket igényel. Nagyon sokféle típusú műtárgyból lehet választani az oldtimer autóktól az antik órákon át a festményekig, s azzal is tisztában kell lenni, hogy a piacon éppen milyen trendek vannak, mik azok a kategóriák, amik éppen jobban keresettek. Ehhez minden esetben szakértői konzultáció szükséges, de a teljesség igénye nélkül szeretnénk kiemelni egy pár műtárgy-csoportot, amelyek jól hozhatnak.

 • Antik porcelánok, például Zsolnay porcelántárgyak a XIX. század vége és a II. világháború közti időszakból.
 • Ugyanennek a kornak a festészete, beleértve a nagy Magyarország tájairól (Felvidék, Erdély stb.) származó iskolák képviselőit olyan művészekkel, mint például Rippl-Rónai József, Kádár Béla vagy Tihanyi Lajos.,
 • Az 1960-as, 70-es évek magyar festészete, avagy a magyar avantgarde időszaka.
 • Értékes antik órák. Főleg, ha Audemars Piguet, Patek Philippe, IWC Shaffhausen, Rolex, Jaeger-LeCoultre órákba helyezi bizalmát, például egy Rolex Daytona esetében 10 éves befektetéssel számolva alacsony kockázat mellett lehetett megduplázni a befektetésre szánt pénzt..

Az ARTIS műtárgybefektetési stratégiában szakértői partnerünk kiterjedt szakmai kapcsolatok révén tud - sok esetben - mélyen a piaci ár alatt hozzájutni értékes darabokhoz. Egy díjmentes szakértői konzultációval megvizsgálhatja, hogy az Ön céljainak és anyagi lehetőségeinek - a mai piaci trendeket is figyelembe véve - éppen milyen műtárgy vagy műtárgycsoport felel meg a legjobban!

Az ARTIS műtárgybefektetési stratégia előnyei

 • Szakértelem nélkül tud részesedni a műtárgypiac eredményeiből!
 • Komplett szakértői csapat végzi Ön helyett a műtárgyak vásárlását. A műtárgyak 100%-ban az Ön tulajdonába kerülnek!
 • A szakértői csapat sikerdíjban részesedik, amikor Ön értékesíti a műtárgyakat. Így közös az érdek, hosszú távon minél magasabb profit.
 • Igény szerint kérheti a műtárgyak szakszerű és biztonságos tárolását is, ez semmilyen többletköltséggel nem jár Önnek!
 • Szakértőink az előzetes igényfelmérés (az Ön célja, elvárásai és anyagi lehetőségei) és a piaci trendek alapján javasolnak elemeket a műtárgyportfólióba.
 • Akár egy több elemből álló műtárgyportfóliót is összeállítanak a szakértőink Önnek. Két irányba gondolkodhat: ARTIS AKTÍV és ARTIS PASSZÍV stratégia.
 • Műtárgybefektetésben közép vagy hosszú távon érdemes gondolkodnia. Szakértőink szakmai segítséget tudnak nyújtani az értékesítésben is, illetve hogy melyik tárgyat mikor, milyen aukción érdemes elindítani.

Válassza ki személyes ARTIS műtárgybefektetési stratégiáját!

Jelentkezzen most, kérjen egy Önre szóló személyes tervet és indítsa el személyes ARTIS műtárgybefektetési stratégiáját még ma!

A Pénz-Navigátor elkészítette Magyarország egyik legkomplexebb személyes pénzügyi elemző felületét. Kalkuláljon, hogy mik az Ön számai, s így látni fogja, hogy hogyan építse fel saját pénzügyi rendszerét Önnek optimálisan!

Kattintson és töltse ki a második elemzőlapot, a “Portfólió”-t!

Hozza ki a legtöbbet pénzügyeiből!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek az “Innovatív pénzügyi gondolkodásmód” c. tanulmányunkat, illetve a 10+1 részes “Holisztikus pénzügyi portfólió” c. sorozatot.

Adja meg nevét (kötelező)

Adja meg e-mail címét (kötelező)

Adja meg telefonszámát (kötelező)

Adja meg települését (kötelező)

Ide írhatja kérdését, üzenetét.

Feliratkozom a hírlevélre.

Az "Adatvédelmi nyilatkozat" tartalmát elolvastam és az abban foglaltakat elfogadom.
Elfogadáshoz pipálja be a chekboxot.

Tudnia kell, hogy a honlapon és a hírleveleinkben megjelenő információk, tájékoztatók nem minősülnek üzleti ajánlatnak, befektetési tanácsnak vagy ajánlásnak. A leírások edukációs céllal készültek. A feltüntetett múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőre nézve. Ha ilyen adatokat lát, azok a saját befektetéseinkből származnak, amivel nagyon elégedettek vagyunk, ezért szívesen megosztjuk Önnel is. A befektetési ügyletek kockázattal rendelkeznek, esetükben nincs sem tőke-, sem hozamgarancia. Befektetési stratégia választását követően tájékozódjon alaposan az adott ügyletben kiválasztott pénzügyi konstrukciók hivatalos közvetítőjétől a szerződés(ek) paramétereiről. Pénzügyi közvetítés és szerződéskötés csak így történhet, mi ezt a helyzetet szeretnénk megfelelően előkészíteni, s stratégiáinkkal edukálni Önt. De a stratégiák ismerete csak kiegészítheti, s nem helyettesítheti a folyamat végén kiválasztott konstrukció szerződéses feltételeit. Tájékozódjon körültekintően!