Családalapítás

Életszituációk pénzügyi tervezői szemmel

Családalapítás

A családalapítás életünk meghatározó döntése és életszituációja, mely az emberi élet talán legtermékenyebb és egyben legösszetettebb szakasza. Az egyéni karrier építése, a szakmai előmenetel fontossága, álmaink megvalósítása mellett megjelenik a gyermek, melyre a legtöbb szülő élete legfontosabb „projektjeként” tekint.

Mi jellemzi leginkább ezt az életszituációt? Leginkább az, hogy felértékelődik a pénzügyi tudatosság szerepe, hiszen mind a kockázatkezelés, mind pedig a tartalékképzés kérdésében már a gyermekre is kell gondolni!

Felelősségteljes szülőként a gyermekeinkkel töltött minőségi idő mellett a mi felelősségünk felkészülni – anyagilag is – a „nagybetűs” életben való elindításukra! Egy gyermek felnevelése több tízmillió forintot jelent, melyre tudatosan kell felkészülni! Pénzügyi szempontból a feladat egy oktatási alap, illetve egy életkezdési alap felépítése. Előbbi a tanulmányokat, míg utóbbi az életkezdést, azaz például egy első generációs lakást vagy az első vállalkozás beindítását hivatott megalapozni. Gondoljon bele, mekkora előnnyel tud indulni gyermeke az életben! Óriási a különbség, ha felépült az önerő, s a saját lakására fizeti a törlesztőrészleteket, mintha albérletre vagy diákhitelre „dobná ki”...

Az életszituációra jellemző pénzügyi kérdések

A családalapítás szakaszában komoly kihívás a család korábbi pénzügyi feladatainak menedzselése, s mellette a gyermekvállalással kapcsolatos megnövekedett kockázatkezelés (élet- és balesetbiztosítások), illetve a felértékelődött hosszú távú tőkefelépítés megvalósítása.
Egészség, boldog család, önkiteljesedés, társadalmi szerepvállalás, nyugalom stb… - mindezen célok eléréséhez szükségünk van egy tudatos pénzügyi stratégiára.
Családalapítás során fontos pénzügyi döntéseket kell meghoznunk, s ezekben már nemcsak magunkra, hanem gyermekünkre is gondolnunk kell!

Mik a legfontosabb pénzügyi tervezési feladatok?

  • A pénzkezelés szabályai
  • Pénztartalék képzése váratlan kiadások fedezésére
  • Lakáshitel, a hitel felvételének és visszafizetésének megtervezése
  • Kockázatkezelés, vagyon- és felelősségbiztosítási megoldások
  • Komolyabb élet- és balesetbiztosítás, egészségbiztosítás
  • Gyermek életkezdési pénzügyi stratégia felépítése (amennyiben van gyermek)
  • Megtakarítási számla, értékpapírszámla, befektetések
  • Nyugdíj-előgondoskodás
  • Adóoptimalizálás

A Pénz-Navigátor elkészítette Magyarország egyik legkomplexebb személyes pénzügyi elemző felületét.
Kalkuláljon, hogy mik az Ön számai, s így látni fogja, hogy hogyan építse fel saját pénzügyi rendszerét Önnek optimálisan!

Ebben az életszituációban javasolt befektetési lehetőségek

Hozza ki a legtöbbet pénzügyeiből!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek az “Innovatív pénzügyi gondolkodásmód” c. tanulmányunkat, illetve a 10+1 részes “Holisztikus pénzügyi portfólió” c. sorozatot.

Adja meg nevét (kötelező)

Adja meg e-mail címét (kötelező)

Adja meg telefonszámát (kötelező)

Adja meg települését (kötelező)

Ide írhatja kérdését, üzenetét.

Feliratkozom a hírlevélre.

Az "Adatvédelmi nyilatkozat" tartalmát elolvastam és az abban foglaltakat elfogadom.
Elfogadáshoz pipálja be a chekboxot.

Tudnia kell, hogy a honlapon és a hírleveleinkben megjelenő információk, tájékoztatók nem minősülnek üzleti ajánlatnak, befektetési tanácsnak vagy ajánlásnak. A leírások edukációs céllal készültek. A feltüntetett múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőre nézve. Ha ilyen adatokat lát, azok a saját befektetéseinkből származnak, amivel nagyon elégedettek vagyunk, ezért szívesen megosztjuk Önnel is. A befektetési ügyletek kockázattal rendelkeznek, esetükben nincs sem tőke-, sem hozamgarancia. Befektetési stratégia választását követően tájékozódjon alaposan az adott ügyletben kiválasztott pénzügyi konstrukciók hivatalos közvetítőjétől a szerződés(ek) paramétereiről. Pénzügyi közvetítés és szerződéskötés csak így történhet, mi ezt a helyzetet szeretnénk megfelelően előkészíteni, s stratégiáinkkal edukálni Önt. De a stratégiák ismerete csak kiegészítheti, s nem helyettesítheti a folyamat végén kiválasztott konstrukció szerződéses feltételeit. Tájékozódjon körültekintően!