GOLDEN AGE nyugdíjstratégia

Életünk egyik fő célja:
a nyugdíjas “Aranykor” elérése

GOLDEN AGE, vagyis nyugdíjas Aranykor. A legtöbb ember életének fő célja, hogy idősebb korára elérjen ide, vagyis felépítse azt a stabil anyagi hátteret, amely lehetővé teszi, hogy ne - vagy csak hobbiból - dolgozzon tovább. Nevezhetjük ezt nyugdíjas kornak is, de véleményünk szerint ez jóval több, s akár a nyugdíjkorhatár előtt is elérhető.

Ha Ön sikeresen megvalósítja ezt a nyugdíj stratégiát, akkor eléri az anyagi függetlenséget, s tőkejövedelemből, azaz privát nyugdíjból élheti az életét. Szakértői becslések alapján, ha tőkejövedelemből kívánja finanszírozni a nyugdíjas életét, akkor nagyságrendileg a havi kiadásai 150-szeresét kell összegyűjtenie nyugdíjtőkeként.

Sokan azt gondolják, ez lehetetlen, s nekik – a saját életük tükrében – igazuk is lesz… Mi azonban hisszük, hogy tudatos stratégiával, pénzügyi szakértelemmel és időben megtett lépésekkel ez elérhető.

Ezért állítottuk össze a GOLDEN AGE privát nyugdíjstratégiát.

A privát nyugdíjstratégia hátterében lévő trendek

Mielőtt belenézünk jobban a GOLDEN AGE privát nyugdíjstratégia felépítésébe, nézzük meg a jövőnket befolyásoló fontos demográfiai trendeket. Mai világunkban a múlthoz képest megfordult az eltartók és az eltartottak aránya, hiszen az emberek próbálnak egészségesebben élni, így kitolódik a várható életkor, s növekszik a nyugdíjasok száma. Sokan megpróbálnak a hivatalos korhatár előtt nyugdíjba menni. A másik oldalon pedig kitolódik az un. gesztáció, vagyis a bevétel nélküli gyermek- vagy fiatalkor, s ők később állnak munkába. Ezt tetézi, hogy összességében csökken a gyermekszületések száma is. Mindezek azért lényegesek, mert az állami (TB) nyugdíj kifizetéseinek az alapjai a jelenlegi járulékfizetők befizetései, s ha a demográfia változik, akkor annak egyenes következménye - amit a mai idősebb korosztályok évről - évre meg is tapasztalnak - hogy csökken az állami (TB) nyugdíj nagysága. Pedig ezt az időszakot valakinek, valamikor, valamilyen forrásból finanszíroznia kell… Vagyis Ön csak is magára számíthat, az Ön felelőssége, hogy időben lépjen, s megfelelő privát nyugdíjstratégia felépítésével válaszoljon a kihívásokra és megteremtse az időskori anyagi biztonságát.

GOLDEN AGE privát nyugdíjstratégia első fázisa: Tőkefelépítés forrásbővítéssel

Tőke = Idő x Pénz. Egy nagyobb nyugdíjcélú tőke kisebb összegekből is felépíthető, ha van rá elegendő ideje.

Az első lépés, hogy bővítse a forrásait! Ehhez ki kell használnia minden olyan lehetőséget, amelyet az állam vagy a nagyobb pénzintézetek adnak. Az állam SZJA-visszatérítéssel támogatja a privát nyugdíjstratégia felépítését, melynek mértéke elérheti akár az évi 280eFt-ot! Emellett pedig nem elég olyan pénzintézeti partnert választani, akinek ár-érték arányban jó a nyugdíjcélú megtakarítási konstrukciója, hanem ki kell szemezgetni az általuk - bizonyos esetekben - adható bónuszokat is. Szakembereink ennek összeállítását vállalják. Mindezek következtében jelentősen bővülhet a nyugdíjas “Aranykor” elérésére szánt tőkefelépítési összeg. A nyugdíjcélú tőkefelépítési terv során vagy a jelenlegi megtakarítási képességből indul ki a kalkuláció vagy pedig a kívánt tőkejövedelem és a rendelkezésre álló idő tekintetében számoljuk ki, hogy mi szükséges annak eléréséhez. A nyugdíjcélú hosszabb távú tőkefelépítési tervben fontos a dinamikus portfólió-összetétel, mely követi a világ fejlődési tendenciáit, illetve ennek időközönkénti szakértői felülvizsgálata.

GOLDEN AGE privát nyugdíjstratégia második és harmadik fázisa: Tőkebefektetés + Tőkejövedelem

A nyugdíjcélú tőkefelépítési periódus után - ha még van időnk vagy még nem épült fel a kívánt nyugdíjtőke - következik a tőkebefektetés időszaka, melynek során a nyugdíjcélra felépített tőkét egy összegben dolgoztatjuk még pár évig. Ennek során a korábbi dinamikus portfólió-összetétel helyett vegyes, kiegyensúlyozott megosztásra van szükség, hogy a felépült nyugdíjtőke biztonsága legyen az elsődleges. Majd pedig a cél elérését követően indulhat a harmadik fázis, a nyugdíjcélú tőkejövedelem felvétele. Ennek során szintén fontos, hogy a nyugdíjtőke megfelelő befektetési formában legyen, hiszen a tőkejövedelem időszakában is a pénz nagy része “dolgozik tovább”. Ebben az időszakban már elérte a célját, s nem Ön dolgozik a pénzért, hanem a pénz dolgozik Önért! Így megfelelő nagyságú tőkejövedelemmel valódi anyagi függetlenség, azaz valódi nyugdíjas “Aranykor” érhető el.

GOLDEN AGE privát nyugdíjstratégia

A GOLDEN AGE privát nyugdíjstratégia tehát három fázisból áll: nyugdíjcélú tőkefelépítés, nyugdíjcélú tőkebefektetés és nyugdíjcélú tőkejövedelem. Szakembereink mindig személyre szólóan építik fel a privát nyugdíjstratégiát Önnek, melynek során:

  • figyelembe vesszük az életkorát, a nyugdíj cél-kort és az anyagi lehetőségeit,
  • a forrásbővítés során megvizsgáljuk és maximalizáljuk a nyugdíjcélra igénybe vehető adójóváírások és kedvezmények, illetve pénzintézeti bónuszok lehetőségeit,
  • ha már van meglévő nyugdíjcélú megtakarítása, akkor kollégáink megvizsgálják azt, s ha kell optimalizáljuk is a szerződést,
  • ár-érték arányban, s a piaci tapasztalataink figyelembe vételével Önnel közösen választunk pénzintézeti partnereket a privát nyugdíjstratégia tervéhez,
  • a nyugdíjstratégia felépítését nyomon követjük, időközönkénti konzultációkkal átbeszéljük Önnel, hogy szükséges-e módosítani valamin,
  • a nyugdíjcélú portfólió-összetétel stratégiai változtatásában megosztjuk Önnel szakmai véleményünket,
  • a nyugdíjas “Aranykor” elérésekor egy pohár pezsgővel koccintunk a cél teljesítéséhez.

Válassza ki személyes GOLDEN AGE privát nyugdíjstratégiáját!

Jelentkezzen most, kérjen egy Önre szóló személyes tervet és indítsa el személyes GOLDEN AGE privát nyugdíjstratégiáját még ma!

A Pénz-Navigátor elkészítette Magyarország egyik legkomplexebb személyes pénzügyi elemző felületét. Kalkuláljon, hogy mik az Ön számai, s így látni fogja, hogy hogyan építse fel saját pénzügyi rendszerét Önnek optimálisan!

Kattintson és töltse ki a második elemzőlapot, a “Céltervezés”-t!

Hozza ki a legtöbbet pénzügyeiből!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek az “Innovatív pénzügyi gondolkodásmód” c. tanulmányunkat, illetve a 10+1 részes “Holisztikus pénzügyi portfólió” c. sorozatot.

Adja meg nevét (kötelező)

Adja meg e-mail címét (kötelező)

Adja meg telefonszámát (kötelező)

Adja meg települését (kötelező)

Ide írhatja kérdését, üzenetét.

Feliratkozom a hírlevélre.

Az "Adatvédelmi nyilatkozat" tartalmát elolvastam és az abban foglaltakat elfogadom.
Elfogadáshoz pipálja be a chekboxot.

Tudnia kell, hogy a honlapon és a hírleveleinkben megjelenő információk, tájékoztatók nem minősülnek üzleti ajánlatnak, befektetési tanácsnak vagy ajánlásnak. A leírások edukációs céllal készültek. A feltüntetett múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőre nézve. Ha ilyen adatokat lát, azok a saját befektetéseinkből származnak, amivel nagyon elégedettek vagyunk, ezért szívesen megosztjuk Önnel is. A befektetési ügyletek kockázattal rendelkeznek, esetükben nincs sem tőke-, sem hozamgarancia. Befektetési stratégia választását követően tájékozódjon alaposan az adott ügyletben kiválasztott pénzügyi konstrukciók hivatalos közvetítőjétől a szerződés(ek) paramétereiről. Pénzügyi közvetítés és szerződéskötés csak így történhet, mi ezt a helyzetet szeretnénk megfelelően előkészíteni, s stratégiáinkkal edukálni Önt. De a stratégiák ismerete csak kiegészítheti, s nem helyettesítheti a folyamat végén kiválasztott konstrukció szerződéses feltételeit. Tájékozódjon körültekintően!