Nyugdíj megoldások

Nyugdíjbiztosítás

A nyugdíjbiztosítás, mint új forma, 2014 januárjától indult. Nagy előnye, hogy személyi jövedelemadó jóváírással élhet a befizetett adó 20 százalékáig. Ez egy biztos pénz, így a nyugdíjbiztosítás esetén akár 130 ezer forint is a zsebében maradhat, amit a megtakarításain írnak jóvá. Ráadásul kamatadó és egészségügyi hozzájárulás (EHO) megfizetése nélkül kaphatja meg a pénzét - akár egy összegben.

Lehet, hogy önmagában a 20% nem tűnik soknak, de ha egy kicsit is előretekint és használja az Albert Einstein által egyszerűen csak a világ 8. csodájának nevezett kamatos kamat mechanizmusát, akkor a folyamat végén egy egész szép kis summát tehet zsebre. Az adókedvezményt teljesen kihasználva 10 év alatt átlagos 9%-os hozam mellett közel 2 millió forintot nyerhet az állami támogatáson.

A nyugdíjbiztosítás másik nagy előnye, hogy kompetens pénzügyi tanácsadók segítségével egyéni portfólió állítható össze, mely menet közben bármikor változtatható!

Kétféle megoldás közül is választhat:

Dönthet egy fix hozamú befektetés mellett, melyet a biztosító garantál. De egyedülálló módon többféle eszközalap közül is választhat, így jóval magasabb hozam érhető el.

Mikor juthat hozzá a megtakarított pénzhez?

Az adókedvezményt ugyan rögtön érezni, hiszen az a zsebében marad, de a megtakarított összeghez csak egy bizonyos idő után, illetve néhány egyéb esetben juthat hozzá:

  • nyugdíjba menetelkor, feltéve, hogy a szerződés indítása óta eltelt minimum 10 év
  • a szerződés létrejöttekor érvényes öregségi nyugdíjkorhatár betöltésekor, ha a szerződés indítása óta eltelt minimum 10 év
  • 40%-os egészségkárosodás esetén
  • a biztosított halálakor

Ha a félretett összeghez és hozamaihoz 10 év letelte előtt szeretne hozzájutni, azt csak az adókedvezmény visszafizetése árán teheti meg, illetve tíz év letelte előtt járadékszolgáltatást is választhat! Pontosan ezért is kiváló ez a megoldás privát nyugdíj célra, mert nem engedi, hogy menet közben elcsábuljunk, s másra költsük az idős korunkra félretett pénzt.

Ha ez a kérdés egy picit is elgondolkodtatta, vegye fel a kapcsolatot velünk, kérjen egy objektív, független szakvéleményt és egy díjmentes konzultációt!

Nyugdíj biztosítás:

Rugalmas konstrukció, 3 év után csökkentheti, növelheti vagy akár szüneteltetheti befizetéseit. Maximálisan megfelel a Magyar Nemzeti Bank etikus biztosítási koncepciójának, 3 év után 100%-os a visszafizetés. Mindez egy bónuszrendszerrel is kiegészül, ráadásul több biztosítóval ellentétben rögtön megjelenik a számláján.

Nálunk az összes biztosító összes terméke elérhető, plusz az Önkéntes Nyugdíjpénztár is a rendelkezésére áll.

Adójóváírás mértéke:

Nyugdíjbiztosítás: évente 650.000 Ft befizetésnél annak 20%-a, azaz maximum 130.000 Ft

Önkéntes Nyugdíjpénztárnál: 750.000 Ft befizetésnél annak 20%-a, azaz maximum 150.000 Ft

Összesen 280.000 Ft adójóváírás érhető el. Ez a maximális felső korlát.

Adja meg nevét (kötelező)
Adja meg e-mail címét (kötelező)
Adja meg telefonszámát (kötelező)
Adja meg telefonszámát (kötelező)
Ide írhatja kérdését, üzenetét.

Az "Adatvédelmi nyilatkozat" tartalmát elolvastam és az abban foglaltakat elfogadom.
Elfogadáshoz pipálja be a chekboxot.

Ha kíváncsi, hogyan építheti fel privát nyugdíját a leghatékonyabban, ha rövid és érthető válaszokra van szüksége, akkor írjon nekünk és rövid időn belül visszahívjuk!

A befektetesilehetosegek.hu honlapon és a hírleveleinkben megjelenő információk, tájékoztatók nem minősülnek üzleti ajánlatnak, befektetési tanácsnak vagy ajánlásnak. A feltüntetett múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőre nézve. Ezek az adatok saját befektetésünkből származnak, amivel nagyon elégedettek vagyunk, ezért szívesen megosztjuk Önnel is.