Miért van szükségem pénzügyi tervező szakemberre?

Miért van szükségem pénzügyi tervező szakemberre?

Sokan csak akkor fordulnak tervezőhöz, ha már pénzügyeik „lebetegedtek": nehezükre esik a törlesztés, jövedelmük csökkent vagy befektetéseik elkeserítő eredményt mutatnak, nyugdíjkilátásaik rosszak vagy gyerekeik jövője bizonytalan.

Ilyenkor sürgős beavatkozásra van szükség, ahol a pénzügyi tervező szakember diagnózist készít és mérlegeli a lehetséges, hosszútávon is felelősséggel vállalható gyógymódokat.

Sokan pénzügyeik elhanyagolásával életminőségüket akaratlanul is rontják: kisebb nyugdíj, lakás, alacsonyabb befektetési hozamok várják magasabb költségek és kockázatok mellett, és erről évekig, évtizedekig nem is tudnak.

A tervező szakember bemutatja pénzügyeik valós állását és várható alakulását, lehetséges forgatókönyveit és így döntési helyzetbe hozza megbízóját.

Jobb pénzügyi döntések jobb életet jelentenek: jobb ellátásokat, több szabadidőt, a gondoskodás örömét családtagjainkról, a családi vagyon gyarapítását.

Vannak, akik hisznek az „öngyógyításban” és megpróbálják felvenni a versenyt a jól képzett és gyakorlott pénzügyi szakemberekkel, leggyakrabban kevés sikerrel, de gyakran saját helyzetükön rontva.

A pénzügyi tervező szakember segítsége és szakértelme mellett is mindig az ügyfél dönt, érdemes tehát szakszerű és tisztességes megoldásokat mérlegelnie.

És végül vannak, akik meg akarják spórolni a jó szakember árát. Ez a gondolat az első rossz befektetésig, drága hitelig, elmaradt kártérítésig tűnik jó ötletnek és sokszor évek múltán derül fény az elmulasztott pénzügyi lehetőségekre vagy lépésekre.

Ha ez a kérdés egy picit is elgondolkodtatta, vegye fel a kapcsolatot velünk, kérjen egy objektív, független szakvéleményt és egy díjmentes konzultációt!