Értékpapírszámla

Aktívan kezelt értékpapírszámla

Értékpapírszámlán részvényeket, kötvényeket, befektetési alapokat és egyéb pénzügyi termékeket tarthat nyilván. Lényege, hogy értékpapírok széles palettájából válogathasson.

Számos pénzintézet kínálatában szerepel ez a pénzügyi konstrukció, de a különböző ajánlatok sok lényeges pontban eltérnek egymástól. Ha jól választ, akkor alacsony költségek mellett építhet személyre szabott portfóliót, mely saját kockázatvállalási hajlandóságának, céljainak, befektetési stratégiájának megfelelő.

Ha aktív menedzselt számla mellett dönt, akkor pénzügyi szakemberek folyamatosan kezelik a befektetéseit, figyelik az aktuális tőzsdei folyamatokat, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a pénzéből. Így az átlagosnál magasabb profitot érhet el.

Mit vásárolhat és tarthat nyilván értékpapírszámláján?

  • Kül- és belföldi részvényeket
  • Állami- és vállalati kötvényeket
  • Befektetési alapok (pl: OTP, Concorde, J.P. Morgan, Goldman Sachs) papírjait
  • Határidős devizapiaci befektetéseket
goldmansachs-01
otp-01
jpmorgan-01
logo-Hold
morgan-stanley-logo
logo-Equilor
logo-franklin-templeton
logo-SPB
Erste_Bank-logo
logo-Fidelity

Magyar állampapír (prémium államkötvény 3,8%)

Rugalmas, mert lejárat előtt is visszaváltható, a mindenkori bruttó árfolyamon.

Változó kamatozás - védelem az infláció ellen. A Prémium Magyar Állampapírok kamata évente igazodik a kamatmegállapítás időpontját megelőző évre vonatkozóan a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett fogyasztói árindex-változáshoz, így védelmet nyújthat pénze értékvesztése ellen.

Biztonságos. A tőke és a kamatok kifizetésére - lejáratig való megtartás esetén - a Magyar Állam vállal kötelezettséget.

Az inflációt meghaladó hozamlehetőség. A Prémium Magyar Állampapírok a kamatmegállapítás időpontját megelőző évre vonatkozó infláció mértéke felett biztosítanak kamatprémiumot.

Vegyes befektetési alapok

Elérhető alapkezelők, forgalmazók: J.P. Morgan, Goldman Sachs, Concorde, Equilor Alapkezelő Zrt, Accorde Alapkezelő Zrt, AEGON Magyarország Alapkezelő Zrt, Generali Alapkezelő Zrt, HOLD Alapkezelő Zrt, Hozam Plaza, OTP Alapkezelő Zrt

A vegyes alapokat összetételük alapján három csoportba soroljuk: vannak dinamikus, kiegyensúlyozott és óvatos alapok. Ha a portfólió legalább 65%-át kockázatosabb elemek teszik ki, akkor dinamikus alapról beszélünk. Az óvatos alapoknál fordított a helyzet, esetükben 35% alatt vannak a kockázatos eszközök. Kiegyensúlyozott alapok esetén 35-65% közötti sávban mozog a biztonságos, kötvényjellegű eszközök aránya.

Ügyfeleink alacsonyabb kockázatú pénzpiaci- és kötvényalapok, valamint a magasabb kockázatú származtatott- vagy részvényalapok széles palettájából válogathatnak, de a különböző devizákban (HUF, EUR, USD) denominált fejlett és feltörekvő piaci alapok is elérhetőek számukra.

Egyedi részvényvásárlás

Magyar és külföldi vállalatok részvényeinek vásárlása az aktuális piaci adatok elemzése alapján. Korábbi portfóliókba belekerült az Apple Tesla, Facebook, Google vállalatok részvényei is.

Határidős devizapiaci befektetések

A határidős ügyletekkel az árfolyamok alakulására lehet fogadni, gyakorlatilag egy adott eszköz adásvételére szóló szerződéskötést jelent egy most "kialkudott áron".

apple
facebook
google
tesla
amd-w
att-w
cisco-w
daimler-w
footlocker-w
intel-w

Vételi árfolyam: 71,01 $ (2021.09.20.)

Eladási árfolyam: 88,65 $ (2021.11.15.)

Futamidő: 8 hét

Hozam: 24,84%

Vételi árfolyam: 18,03 $ (2022.04.05.)

Eladási árfolyam: 19,56 $ (2022.04.12.)

Futamidő: 1 hét

Hozam: 8,49%

Vételi árfolyam: 102,6 $ (2022.01.27.)

Eladási árfolyam: 132,85 $ (2022.02.09.)

Futamidő: 2 hét

Hozam: 29,48%

Vételi árfolyam: 150,62 $ (2022.03.14.)

Eladási árfolyam: 174,61 $ (2022.03.31.)

Futamidő: 2 hét

Hozam: 15,93%

Vételi árfolyam: 46,9 $ (2021.10.27.)

Eladási árfolyam: 57,56,28 $ (2021.11.18.)

Futamidő: 3 hét

Hozam: 22,73%

Vételi árfolyam: 44,4 $ (2022.03.14.)

Eladási árfolyam: 51,43 $ (2022.03.30.)

Futamidő: 2 hét

Hozam: 15,83%

Mik az aktívan kezelt értékpapírszámla előnyei?

Rövid és hosszútáv között áll ez a befektetési fajta. Bármelyik bankban nyithat értékpapírszámlát, de nincs mögöttük tanácsadás. Ezzel szemben egy független szolgáltató, az Equilor a partnerünk, ahol 2-3 kijelölt privátbankár foglalkozik ügyfeleinkkel.

A pénze nincs lekötve, teljesen likvid, bármikor kivehet és betehet számlájára és mindvégig aktívan foglalkoznak a pénzével.

Az értékpapírszámlát kiegészítheti TBSZ kerettel is, így ha nem vesz fel pénzt a számlájáról, akkor az ötödik év után kamatadó-mentessé válik a megtakarítása. Tartós Befektetési Számlán folyamatosan gyűjtheti megtakarításait egészségügyi hozzájárulás fizetése nélkül! Kevesen tudják, de a Nyugdíj-Előtakarékossági Számla nem más, mint egy speciális értékpapírszámla, mely szintén kamatadó-mentes és állami támogatás jár utána.

A befektetés előtt érdemes tisztáznia az alábbi kérdéseket:

  • Mi a befektetés célja?
  • Milyen futamidőben gondolkodik?
  • Mekkora kockázatot hajlandó vállalni? (Mekkora veszteséget tud elviselni?)
  • Mekkora hozamot szeretne elérni?
  • Mennyit akar foglalkozni a pénzügyeivel?

Különböző kockázatú értékpapír portfóliók

40% magyar állampapír (prémium államkötvény 3,8%)

30% vegyes befektetési alapok

30% egyedi részvényvásárlás

Hogyan építsen egyedi portfóliót értékpapírszámláján?

Ne tegye minden pénzéz egy lóra! Biztonságos részvény portfólió összeállításánál figyeljen a kockázatok porlasztására és az arányokra, hogy ne egy-egy eszköz vagy befektetési alap teljesítményén múljon befektetése sikere.

Bővebben

20% magyar állampapír (prémium államkötvény 3,8%)

30% vegyes befektetési alapok

30% egyedi részvényvásárlás

20% határidős devizapiac

Hogyan építsen egyedi portfóliót értékpapírszámláján?

Magas hozam magasabb kockázattal jár! De megfelelő diverzifikációval elérheti, hogy közepes kockázatvállalás mellett az átlagnál nagyobb hozamot érjen el. Portfóliója építése során használjon ellentétesen mozgó eszközöket a kockázatok csökkentése és a hatékonyság növelése érdekében.

Bővebben

40% vegyes befektetési alapok

40% egyedi részvényvásárlás

20% határidős devizapiac

Hogyan építsen egyedi portfóliót értékpapírszámláján?

Rövidtávon a részvénytúlsúlyos befektetések gyakran ingadoznak, így nehéz velük kalkulálni. Hosszú távon azonban aktív menedzseléssel optimalizálhatja a kockázat-hozam arányokat, melyek jóval kiszámíthatóbbá teszik befektetése sikerét.

Bővebben

Partnerünk az Equilor Zrt.

Az aktívan kezelt értékpapírszámlák területén partnerünk az Equilor Zrt.

Célunk, hogy ügyfeleink saját preferenciáiknak, kockázatvállalási hajlandóságuknak megfelelő, személyre szabott portfóliót állíthassanak össze és a legtöbbet hozzuk ki pénzügyeikből. Ezért választottuk partnerünknek az Equilor Zrt.-t, akik kiváló eredményeket értek el az értékpapírszámlák aktív menedzselésében, a portfólió-, alap- és vagyonkezelésben, valamint a private banking területen.

Adja meg nevét (kötelező)
Adja meg e-mail címét (kötelező)
Adja meg telefonszámát (kötelező)
Adja meg telefonszámát (kötelező)
Ide írhatja kérdését, üzenetét.

Az "Adatvédelmi nyilatkozat" tartalmát elolvastam és az abban foglaltakat elfogadom.
Elfogadáshoz pipálja be a chekboxot.

Ha szeretné részletesebben is megismerni az értékpapírszámlában rejlő lehetőségeket, hogy milyen hozamokat érhet el velük, milyen rejtett költségek merülhetnek fel a különböző pénzintézetek ajánlataiban, ha rövid és érthető válaszokra van szüksége, akkor írjon nekünk és rövid időn belül visszahívjuk!

A befektetesilehetosegek.hu honlapon és a hírleveleinkben megjelenő információk, tájékoztatók nem minősülnek üzleti ajánlatnak, befektetési tanácsnak vagy ajánlásnak. A feltüntetett múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőre nézve. Ezek az adatok saját befektetésünkből származnak, amivel nagyon elégedettek vagyunk, ezért szívesen megosztjuk Önnel is.